HomeGastenboekHier beschikbaarSoftwareAndere websitesHelp |

Stamboom-onderzoek

  Stamboom Het uitzoeken van een stamboom, ook wel genealogie genoemd, is een liefhebberij die steeds meer aanhangers telt. Misschien komt dat wel, omdat de computer veel werk uit handen neemt dat vroeger met veel geduld en veel papier moest gebeuren. Dankzij de moderne middelen van gegevensbeheer kan het zwaartepunt thans worden gelegd op het pure familie-onderzoek, eerst bij naaste verwanten, later in archieven en zelfs in clubverband. Genealogische verenigingen groeien de laatste jaren als kool. In de Verenigde Staten schijnt de hobby zelfs uit te groeien tot een absolute topper. Duizenden Amerikanen zijn op zoek naar hun roots. Maar ook in Nederland is de belangstelling voor de eigen afkomst nog nooit zo groot geweest.
  Het resultaat van mijn 'genealogische' speurwerk kunt u o.a. op deze website bekijken.

  Teken ons gastenboek Teken ons gastenboek     Bekijk ons gastenboek Bekijk ons gastenboek    

  Thans beschikbaar op deze website:

 • Kwartierstaat ARNOLDUS, uitgaande van onze beide dochters Joyce en Jessica. Het geheel wordt weergegeven in de vorm van kwartierbladen (à drie generaties) vanwaar u naar verschillende richtingen (kwartieren) kunt doorbladeren. Deze kwartierstaat is nog in bewerking, zowel wat betreft onderzoek (is nooit klaar) als wat betreft het gereed maken voor deze website.
  Families: ARNOLDUS, DIKKENBERG, FIEKERT, GUYT/GUIJT/GUIT, MARTIN, VAN RIJSWIJK, SLEEKING, WITTE.

 • Genealogie van de familie ARNOLDUS afkomstig uit Zeeland
  Een genealogie met als stamvader Francois (Frans Lois) ARNOLDUS (1783-1821), broodbakker te Middelburg. Hij kreeg vier zoons en vier dochters uit zijn huwelijk met Dina Wilhelmina KEULENAAR (ca. 1787-1821).
  Handtekening Francois Arnoldus
  Het onderzoek van deze stam wordt nogal bemoeilijkt doordat veel doop-, trouw- en begraafboeken van Middelburg verloren zijn gegaan bij het bombardement dat op 17 mei 1940 een groot deel van Middelburgs binnenstad verwoestte. De gegevens van Francois zijn toch bekend dankzij de in 1812 door de Franse overheersers aangelegde lijsten van stemgerechtigden (régistres civique), waarin alle mannen van 21 jaar en ouder voorkomen die recht hadden de leden van de 'municipaliteit' (een soort gemeenteraad) te kiezen.

 • Genealogie van de familie MARTIN afkomstig uit Merseburg (D)
  Een genealogie met als stamvader Johann Christian MARTIN (ca.1704-1753), meester brouwer te Merseburg (Saxen Gotha, Duitsland). Hij kreeg vijf zoons en twee dochters. Twee van zijn kleinzoons trokken naar Nederland waar zij zich uiteindelijk vestigden in Haarlem. In die stad oefenden zij het ambacht van smid uit. Nazaten begonnen in de Haarlemse Stadsdoelen een schermschool, later uitgroeiend tot een instituut voor allerlei bewegingssporten, zoals gymnastiek en stijldansen. Dans-Academie J.G. Martin & Zonen in de Schaghelstraat was vermaard in de gehele regio en trok vooral jeugd van gegoede komaf. Later kwam er ook een filiaal in Amsterdam.

 • Computerprogramma's voor stamboom-onderzoek
  Waar moet ik op letten bij het kopen van een genealogisch computerprogramma? Welke programma's zijn zoals beschikbaar? Hoe kom ik er meer over aan de weet? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord. De belangrijkste programma's worden aan u voorgesteld. Hierbij is het uitgangspunt geweest dat ze leverbaar zijn in de Nederlandse taal. Bij de meeste programma's zijn hyperlinks (koppelingen, verbindingen) beschikbaar, zodat u gemakkelijk de eigen website van leverancier en/of programma-ontwikkelaar kunt bereiken.

  Bezoek ook andere sites van dezelfde webmaster:

 • SWINX - Zoeklijst Nederlandse Familienamen
  Steeds meer stamboom-onderzoekers richten hun eigen website in met genealogische informatie van hun voorouders. Er zitten talloze familienamen 'verborgen' in die sites. Hoe weet u of zo'n particuliere website interessante gegevens bevat voor uw onderzoek? Vanuit deze vraagstelling is SWINX ontstaan. Lees er meer over op de pagina's : Mocht u zelf een website beheren met genealogische informatie, dan wordt u vriendelijk doch dringend uitgenodigd uw site aan te melden bij SWINX. Dat kan met het aanmeldingsformulier of met een simpele E-mail. Uw collega stamboom-onderzoeker doet u er een plezier mee.

 • Genealogie in Noord-Holland
  Een portal voor genealogen die onderzoek doen in de provincie Noord-Holland. De site geeft, gerubriceerd per gemeente, informatie over archieven, genealogische en historische verenigingen, musea, bezienswaardigheden, geschiedenis en lokale families. Honderden links verwijzen naar sites en E-mail-adressen van collega- onderzoekers. Via een discussieforum en een helpdesk kunt u vragen stellen over uw onderzoek. Kortom... een bezoekje waard.

Home NL Home Eng. Naar begin van deze pagina UP
Copyright © 1997-2006 Don Arnoldus, Oudkarspel
URL: http://www.xs4all.nl/~donaldus/arnoldus/stamboom/genea_nl.htm
Laatst bijgewerkt 17 augustus 2006
Maak uw eigen GRATIS gastenboek bij htmlGEAR Statistieken van NedStat sinds 27 mei 1997